CENTRUL

MEDICO-PSIHOLOGIC

PSIHOMEDICA

Str. George Emil Palade, Nr. 7
(fost Tudor Vladimirescu)

Judetul Buzau

Tel: 0238.431.336

Mobil: 0722.516.192

Ești aici: HomeServicii

Psihiatrie

 

Psihiatria este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Noțiunea Psihiatrie a fost introdusă în terminologia medicală în 1808 de medicul german Johann Christian Reil din Halle (inițial „Psychiaterie”, devenită mai târziu „Psychiatrie”).

Psihiatria poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale - scopul său principal - se obțin luând în considerare diverși factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale.

 

 

Citeşte mai departe...Psihiatrie

Psihologie

 

Centrul medico-psihologic PSIHOMEDICA  vă ofera următoarele servicii de psihologie.

PSIHOLOGIE CLINICA:

EVALUARE CLINICA SI PSIHODIAGNOSTIC:

  • Investigarea si diagnoza tulbrarilor psihice (identificarea factorilor psihologici implicaţi în sănătate şi boală)
  • Evaluarea, promovarea si optimizarea sanatatii mentale (procese cognitive, abilitati, capacitate, etc.)
  • Prevenirea patologiei
  • Evaluarea complexa a personalitatii (trasaturi caracteriale, temperament, motivatie, procese volitive, aptitudini, mecanisme de copyng si defensive);
Citeşte mai departe...Psihologie

Neurologie

 

Neurologia este o ramură specială a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic. Structurile organice ce țin de domeniul neurologiei sunt - pe de o parte - creierul, măduva spinării (reprezintă sistemul nervos central), structurile înconjurătoare, precum și vasele sanguine care le hrănesc, - pe de altă parte - nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, după ieșirea din canalul spinal, inclusiv legăturile cu mușchii scheletici (reprezintă sistemul nervos periferic). Termenul de "Neurologie" a fost introdus de anatomistul englez Thomas Willis.

 

Ecografie DOPPLER

Aplio 400

CENTRUL MEDICO-PSIHOLOGIC PSIHOMEDICA BUZAU dispune de cele mai noi echipamente medicale. Ecografiile sun realizate cu APLIO 400.

Aplio a evoluat prin dezvoltare tehnologică şi expansiune de aplicaţii clinice.

Cu o platforma complet noua, puterea sa a crescut şi mai mult acum. Aplio renăscut pentru un nou viitor. Calitate superbă a imaginii este posibilă cu noul motor de imagine, şi o varietate de aplicaţii furnizează valoare, într-o gamă largă de specialităţi clinice. Noua gama Aplio 400 oferă performanţe remarcabile pentru o precizie clinica superioara, un diagnostic de incredere şi productivitate departamentala. Cea mai largă gamă de instrumente de cuantificare si imagistica avansata vă oferă informaţii valoroase care pot ajuta la evitarea unor examene suplimentare pentru obţinerea unor diagnostice corecte.

Citeşte mai departe...Ecografie DOPPLER

Stimulare magnetică

Tamas ofera un tratament nechirurgical.

Pacientul simte o durere de intensitate mica, dar nu este nevoie de anestezie.

Pacientul nu necesita spitalizare.

TAMAS stimuleaza nonivanziv si profund zonele de interes.

Focalizare precisa, camp magnetic ce poate trece prin haine, tesut si oase, permite stimularea profunda a unei zone particulare.

Programul are setata o intensitate de siguranta, chiar daca se lucreaza cu puterea maxima.

 

Citeşte mai departe...Stimulare magnetică

EMG

 

 

DSCN7373Inregistrarea si analiza caracteristicilor  undei -M si potentialului de actiune senzoriala

Evaluarea vitezei de conducere motorie/senzitiva.

Studiul parametrilor undei-F, reflexului-H (include stimulare pereche)

Stimulare magnetica a coloanei vertebrale si nervilor periferici prin analiza raspunsului motor (optional).

Reflexul de clipire, reflexul sacral, reflexul bulbocavernos, relexul-T(optional), raspunsul galvanic al pielii.

Investigare motorie si senzitiv

 

Citeşte mai departe...EMG

EEG

 

 

DSCN7371Sistemul EEG este un dispozitiv medical modern de o inalta calitate care satisface si cele mai exigente cerinte ale clientilor, incepand de la medicul din policlinica pana la cercetatorul neurofiziolog.

Inregistrarea EEG de inalta calitate se datoreaza solutiilor hardware si software. Esantionul de volum al semnalului EEG este de pana la 5000 Hz per canal, convertor A/D de 16 de biti si nivelul zgomotului este mai mic de 0.3 microV.

Procesarea matematica a datelor include brain mapping, analiza spectrala, periodometrica, coerenta si generarea automata a raportului.

Electroencefalograma este afisata pe ecranul calculatorului cu o rezolutie de 2560x1600 pixeli si se tipareste pe hartie obisnuita.

Impedanta este indicata pe panoul frontal al unitatii electronice.

 

Citeşte mai departe...EEG

EKG

Electrocardiografie este o interpretare transtoracice a activităţii electrice a inimii pe o perioadă de timp, ca detectate de electrozi ataşat la suprafaţa exterioară a pielii şi înregistrate de un dispozitiv extern pentru organism. Înregistrare produs de această procedură neinvaziv este numit ca electrocardiogramă. Un test ECG înregistrările activitatea electrica a inimii.
ECG este utilizat pentru a măsura rata şi regularitatea de batai de inima, precum şi dimensiunea şi poziţia de camere, prezenţa de orice daune la inima, şi efectele de medicamentele sau dispozitivele folosite pentru a reglementa inima, cum ar fi un stimulator cardiac. A se vedea, de asemenea, test de stres şi monitor Holter (24 h).
Cele mai ECGs sunt efectuate pentru diagnostic sau cercetare pe inimile oamenilor, dar, de asemenea, pot fi efectuate pe animale, de obicei, pentru diagnosticul de anomalii de inima sau de cercetare.

 

Elastografie

Elastografia este o noua metoda de diagnostic diferential al tumorilor maligne fata de cele benigne, asociata ecografiei. Elastografia studiaza elasticitatea tesuturilor din jurul unei leziuni cu aplicatie majora in diferentierea benign (necanceros) / malign (canceros). Leziunile benigne imping dar nu invadeaza structurile din jur, acestea ramanand cu elasticitate normala, spre deosebire de leziunile maligne dure, care infiltreaza si rigidizeaza structurile vecine, aceasta diferenta fiind obiectivata in modul elastografic prin cresterea ariei de proiectie a leziunilor maligne, corespunzator infiltrarii tesuturilor din jur.

 

Free joomla templates by www.joomlashine.com